Forskning! Vil du dele dine erfaringer med sondeernæring?

siste nytt Sep 12, 2024

 

Bruk av sondeernæring er dokumentert i utenlandske studier, men det finnes få norske studier. De nye kostrådene peker på at det beste du kan gjøre for å ha et sunt kosthold er å spise variert med mest mat fra planteriket, og spise med glede. Dette gjelder for hele befolkningen over 2 år. Derfor er det behov for sammenlignende forskning som inkluderer konvensjonell sondeernæring, råvarebasert sondeernæring og hjemmelaget sondemat.

Universitet i Bergen har fått støtte til et forprosjekt som skal undersøke kliniske erfaringer fra helsepersonell og brukere. Vi ber derfor helsepersonell med erfaring fra ernæringsfeltet om å dele sine kliniske observasjoner knyttet til alle former for sondemat. Hiquid Food bidrar med å innhente informasjon om bruk av sondeernæring i institusjon, på sykehus og hjemme og vil videreformidle innhentet informasjon til forskergruppa ved UiB.

Jeg vil delta i undersøkelsen

Du vil kunne bidra til forprosjektet og hovedstudien med erfaringer og rekruttering av deltagere. Da kan du kontakte [email protected] eller oppgi ditt navn på slutten av undersøkelsen, så tar klinisk ernæringsfysiolog Randi Norheim kontakt. Opplysningene vil brukes anonymt.